Επιτυχόντες Στρατιωτικών Σχολών

ΣΣΑΣ – Οδηγός στρατιωτικού εξοπλισμού πρωτοετών

ΣΣΑΣ - Οδηγός στρατιωτικού εξοπλισμού πρωτοετών

Επιτυχών στη ΣΣΑΣ; Συγχαρητήρια!

Καθώς προετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις τη φοίτησή σου, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε με μερικά πολύ χρήσιμα tips!

Σε αυτό το blog θα μοιραστούμε μυστικά και απαραίτητο εξοπλισμό που πρέπει να αποκτήσει κάθε πρωτοετής στρατιωτικών σχολών! Τον οδηγό αυτό τον συντάξαμε με βάση τις ανάγκες της στρατιωτικής εκπαίδευσης της ΣΣΑΣ, η οποία περιλαμβάνει:

  • 5ήμερο ημερήσιων και νυχτερινών βολών σε συνδυασμό με την πανεπιστημιακή δραστηριότητα.
  • Χειμερινή εκπαίδευση-διαβίωση με τη συμμετοχή των 4 πρώτων τάξεων της Σχολής στην ευρύτερη περιοχή ΡΕΝΤΙΝΑΣ Θεσσαλονίκης για μια εβδομάδα μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου του Φεβρουαρίου.
  • Θερινή εκπαίδευση-διαβίωση με τη συμμετοχή των 3 πρώτων τάξεων της Σχολής στην περιοχή ΦΑΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΙΟΥ Χαλκιδικής για τρεις εβδομάδες μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου.

Η συμβουλή μας είναι πως, ως επαγγελματίας πια, καλό θα ήταν να επενδύσεις σε υψηλής ποιότητας εξοπλισμό, γιατί θα σου χρειαστεί και θα σε εξυπηρετήσει σίγουρα και μετά το τέλος της φοίτησής σου.

Φύγαμε!

 

ΑΡΒΥΛΕΣ

Το πρώτο και βασικό πράγμα που θα χρειαστείς είναι ένα καλό ζευγάρι στρατιωτικά άρβυλα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, στον στρατό, τα πόδια σου θα δοκιμαστούν και θα ταλαιπωρηθούν. Οι αρβύλες προσφέρουν εξαιρετική στήριξη στον αστράγαλο, ανθεκτικότητα και πρόσφυση. Επίσης, ένα καλό ζευγάρι άρβυλα θα χρειαστεί στις ασκήσεις και τις χειμερινές εξωτερικές δραστηριότητες. Μην ξεχάσεις επίσης να αποκτήσεις εξοπλισμό συντήρησης όπως βερνίκι βαφής και πάστα βαφής για να διατηρείς τις αρβύλες σου σε άριστη κατάσταση. Και μία συμβουλή από τους έμπειρους, μην ξεχάσεις να πάρεις ανατομικούς πάτους!

ΡΟΥΧΑ

Θα χρειαστείς σίγουρα 12 μπλουζάκια παραλλαγής υψηλής ποιότητας που θα αντέξουν στη διάρκεια και τις απαιτήσεις της φοίτησής σου. Δυστυχώς, η σχολή παρέχει ελάχιστα τεμάχια σε μπλούζες παραλλαγής και δεν θα σου φτάσουν, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μην ξεχάσεις να πάρεις ένα ενισχυμένο φούτερ παραλλαγής που θα σε προστατεύσει και θα σε κρατήσει ζεστό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Θα χρειαστείς αρκετά εσώρουχα και κάλτσες, καθώς θα τα αλλάζεις καθημερινά και είναι απαραίτητο να έχεις επάρκεια καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής σου. Προαιρετικά, θα προτείναμε να προμηθευτείς ισοθερμικά (κάλτσεςπαντελόνι & μπλούζα), γάντιασκούφο και περιλαίμιο, καθώς το κρύο μπορεί να είναι πολύ έντονο τον χειμώνα. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να έχεις και ένα αδιάβροχο poncho παραλλαγής.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΟΠΛΟΥ

Στη σχολή θα είσαι υπεύθυνος για τη σωστή συντήρηση και φροντίδα του όπλου σου. Είναι απαραίτητο λοιπόν να έχεις προμηθευτεί λάδι όπλου, ένα σετ καθαρισμού όπλου και έναν σχοινοκαθαριστήρα.

ΛΟΙΠΑ – ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Υπάρχουν μικροπράγματα που μπορεί τώρα να μη φαντάζεσαι πως είναι απαραίτητα, αλλά στη σχολή θα αποδειχθούν σωτήρια! Ένα σετ λουκέτων θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των προσωπικών σου αντικειμένων, Επίσης ένας φακός θα σου χρησιμέψει σίγουρα σε διάφορες περιπτώσεις.

Ελπίζουμε να σε βοήθησε ο οδηγός μας και να τον βρήκες χρήσιμο! Καλή φοίτηση!

Αφήστε μια απάντηση